Reklama

Awokado faszerowane jajkiem i wędzonym łososiem

Profitnes
18/02/2020 06:48

Awokado faszerowane jajkiem i wędzonym łososiem to przepis idealny na sytą, ale jednocześnie zdrową przekąskę. Jej przygotowanie zajmie Ci zaledwie pół godziny. 

Składniki: 

- 4 szt awokado, 

- 125 g wędzonego łososia,

- płatki chili, 

- 8 jajek, 

- świeży koperek,  

- sól, pieprz. 

Przetnij awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż trochę miąższu, aby zrobić miejsce na jajko. Wbij żółtka i trochę białka (tyle, ile się zmieści). Dodaj kawałki łososia. Następnie ułóż awokado w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (do momentu, aż jajko się zetnie). Po upieczeniu oprószyć pieprzem i solą i  gotowe. Smacznego 

 

 

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do