
Awokado faszerowane jajkiem i wędzonym łososiem to przepis idealny na sytą, ale jednocześnie zdrową przekąskę. Jej przygotowanie zajmie Ci zaledwie pół godziny.
Składniki:
- 4 szt awokado,
- 125 g wędzonego łososia,
- płatki chili,
- 8 jajek,
- świeży koperek,
- sól, pieprz.
Przetnij awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż trochę miąższu, aby zrobić miejsce na jajko. Wbij żółtka i trochę białka (tyle, ile się zmieści). Dodaj kawałki łososia. Następnie ułóż awokado w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (do momentu, aż jajko się zetnie). Po upieczeniu oprószyć pieprzem i solą i gotowe. Smacznego
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie